Stavparkett

Stavparkett

Stavparkett Trappa Fiskbenmönster 1200x 400

Homogena Trägolv

Stavparkett

Att lägga stavparkett är ett riktigt traditionellt hantverk.Det tar lite längre tid att lägga denna typ av golv men i gengäld får man ett fantastisk golv med mycket slitstarka egenskaper. Massiva trägolv är väldigt hållbara.Dessa golv lägger man i olika mönster.Det vanligaste är( fiskben) men det finns en del olika mönster att välja emellan.Man kan även punktlaga eller komplettera redan befintliga golv.Stavparkett i ek är massivt, slitstarkt och vackert.

Behandling-Dessa golv kan man behandla på olika sätt bla infärgning med olika metoder eller påföra olja.Vanligt vid omslipning är att man påför en sidenmatt lack.

Tiljor

Tilja är en benämning av helt massiva golvplank som kommer i olika längder men längder upp till 5 meter förekommer.Finns i olika ädelträvarianter och furu och gran naturlitgvis.Tiljor monteras ofta med skruv mot underlaget/bjälklag.Tiljor limmas även mot underlag där skruvning inte är möjlig.Dessa golv slipas och behandlas med exempelvis lack,olja,hårdvax och olika typer av infärgning.

Olja-Oljade golv är vackra men man får inte glömma att denna metod kräver underhåll beroende på slitage.Oljade golv är mer känsligt än ett lackat golv.Det finns också olika pigmenterade oljor att tillgå om man vill exempelvis ha en mörkare nyans.

Behöver du hjälp med denna tjänst? Kontakta oss.

 

Bilden visar en vägg som har flyttats där stavparkett ska kompletteras….

Här har stavparketten kompletterats till det befintliga golvet….

Hela stavparkettgolvet har slipats och infärgats med en mörkare ton.

Trygga hantverkare
Rulla till toppen