Linoleum & Vinylmattor

Vinyl 1 1200 x 400

Linoleum – Vinylmattor har ett stort användningsområde.

Vinylmattor

Vinylmattor är praktiska och lättskötta och passar till dom flesta utrymmen.Vinylmattor finns i olika storlekar men dom vanligaste är 2, 3, 4 meterbredd som ligger på rulle.. Produktsortimentet varierar stort med olika kvaliteter och kostnad för inköp.Finns i  oräkneliga mönster och färgkombinationer.

Vinylmattor gjorde sin entre i slutet på1940 talet.Pvc var mycket billigt att framställa.Vinylmattorna hade också obegränsade färgsättningsmöjligheter och var lättskötta och lättstädade. I början på 50 talet hade tillverkning spridits till flera golvfabrikanter som började producera vinylmattor.

Linoleummattor

Linoleummattor har funnits länge och är mycket slitstarka.Linoleumgolv verkar komma tillbaka efter en tid av minskat intresse av linoleumprodukter.Går man tillbaka i tiden var linoleum ganska enformiga och tråkiga som för det mesta var enfärgade mattor med oftast ett ointressesant intryck. Kanske var det också därför intresset svalnade men så är det inte idag.Linoleumgolv finns idag med otaliga varianter och färger.För skötsel av dessa mattor rekommenderar vi att alltid kontrollera mot tillverkarens skötselråd.

Linoleum fick sitt genombrott början på 1900 talet.Linoleummattor tillverkas av kokt linolja, sågspån eller ett mjöl av kork, färgpigment och sickativ.Sickativ är ett medel som påskyndar torkprocessen. Grundskiktet består vanligast av säckväv eller liknande material.

Behöver du hjälp med denna tjänst? Välkommen att kontakta oss.

 

Rulla till toppen