Parkettgolv

Parkettgolv – Trägolv är naturligt vackra.

När det kommer till att välja rätt golvbeläggning är det en viktig beslut som påverkar både utseendet och funktionaliteten i ditt hem. Det finns en mängd olika alternativ att välja mellan men ett av de mest populära valen är parkettgolv. Parkettgolv är ett vanligt trägolv med en yta som vanligtvis kan slipas om för att hålla det fräscht och snyggt över tid.

Ett mångsidigt val.

Parkettgolv är känt för sin mångsidighet och eleganta utseende. Det översta lagret av parkettgolvet, också känt som slipskiktet varierar vanligtvis i tjocklek mellan 2-4 millimeter beroende på tillverkare. Detta skikt är oftast slipbart, vilket gör det möjligt att förnya golvet om det skulle bli slitet eller skadat med tiden.

Att välja rätt golvbeläggning.

Parkettgolv levereras oftast från tillverkaren med en förbehandlad yta av olja eller lack vilket gör det ta trägolv redo för installation direkt. Det finns dock andra behandlade alternativ tillgängliga beroende på dina preferenser och behov.

En mängd olika träslag och ytskikt.

Det mest förekommande träslaget för parkettgolv är ek men du kan också hitta parkett i andra träslag som bok, ask, lönn och mer. Dessutom finns det olika utföranden att välja mellan inklusive matt eller halvmatt lack beroende på din personliga smak och önskat utseende i ditt hem.

När det är dags att fräscha upp ditt parkettgolv har du flera alternativ inklusive att applicera lack, olja, vax eller andra typer av infärgning för att uppnå det utseende och skyddsnivå du föredrar.

Hållbarhet och prisvärdhet.

Sammanfattningsvis är parkettgolv ett utmärkt val när du vill ha ett slitstarkt och prisvärt trägolv som behåller sin lyster under lång tid. Med olika träslag, ytskikt och efterbehandlingar att välja mellan kan du anpassa ditt parkettgolv efter dina specifika behov och preferenser. Och dessutom tack vare möjligheten att slipa om det vid behov kan du njuta av dess skönhet och funktionalitet år efter år. Så, när det är dags att välja golvbeläggning, överväg parkett som en elegant och hållbar lösning för ditt hem.

Vad är ett klickgolv?

Dom flesta parkettgolv som finns marknaden idag är sk klickgolv. Detta betyder att man inte behöver limma golvet vid inläggning. Förenklat så skjuts golvet ihop och låses fast tillsammans. Man kan även ta isär klickgolvet igen. Klickgolv har många fördelar vid inläggning. Bilderna är ett exempel hur ett klickgolv fungerar. Utformningen på klicksystem kan variera beroende på tillverkare.

Behöver du hjälp med denna tjänst?

Välkommen att kontakta oss.

Rulla till toppen