Golvbehandling

Vi arbetar med dom flesta metoder att behandla trägolv.Vi är specialiserade på olika behandligar.Vi uför golvslipning och påför lack, vax, olja, såpa,lut –  Även infärgning av ditt golv för att nämna några metoder.Vi återställer ditt trägolv till nyskick.Naturligtvis beror det på vilka förutsättningar ditt golv har.I dom flesta fall får man ett fantastiskt resultat.Och det bästa av allt, man slipper byta ut sitt orginal trägolv.Kontakta alltid oss först innan du river ut ditt golv!Låt oss komma och titta om vi kan rädda ditt befintliga golv. Vi har lång erfarenhet av golvslipning & golvbehandling.

Golvlack
-Ett lackat trägolv får ett bra slitageskydd och är så gott som underhållsfritt och innehåller även UV-skydd.Golvlack är idag vattenbaserade och mer miljövänliga..Lack påförs normalt i tre skikt och ska torka i mellan varje skikt.Golvlack finns som högblank till mattare nyanser och används till alla typer av trägolv.

Olja
-Oljar du ditt golv får du en yta som är vacker och framhäver trägolvets naturliga lyster.Golvolja är också vatten och smutsavvisande.Däremot så kräver oljade golv återkommande underhåll.Intervall av underhåll beror också på vilken trafik man har på sitt golv.Olika typer av golvoljor finns med pigmentering från naturell, vit och mörkare nyanser.

UV -olja
-Skyddar mot UV-ljus och motverkar att ditt trägolv åldras och ändrar sin nyans i soljus.Denna olja är också mer vattenavvisande och smutsavvisande och kräver inte lika mycket underhåll som ett vanligt oljat trägolv.UV-olja tränger inte in lika djupt som en traditionell olja och är också filmbildande.Bristande underhåll kan medföra att omslipning måste utföras innan ny olja kan påföras.Kontrollera alltid mot tillverkarens skötselråd.

Hårdvax
-Hårdvaxolja är en kombination av både vax och olja där oljan tränger ned i ditt trägolv och vaxet bildar en skyddande yta.Ger ett utseende av ett oljat golv men med en extra stark slityta. Ett hårdvaxat golv behöver heller inte underhållas lika ofta som ett oljat trägolv.Hårdvax är också mycket vattenavvisande och kan användas på andra ytor exemplevis köksbänkar av trä. Hårdvaxolja finns också pigmenterade i olika nyanser.

Lut
– Lut använder man sig av på furu eller grangolv.Lutbehandlingen ger trägolvet en ljusare nyans och kombineras med olja eller såpa.Produkter finns även med vit pigmententering.

Såpa
– Såpbehandlat furugolv är en gammal traditionell metod.Att såpskura sitt trägolv ger ett ljusare utseende.Golvet får ett naturligt levande utseende och blir vackrare med tiden.Miljövänligare kan det inte bli.

Behöver du hjälp med denna tjänst? Välkommen att kontakta oss.

Rulla till toppen