Furu & Grangolv

Furu & Grangolv

Furugolv1 1200 x 400

Furugolv är fantastiskt vackra.

Massiva furugolv-Ingen har väl undgått att se ett vackert furugolv. Furugolv har mindre kvistar än ett grangolv. Grangolv kan också ha en rödaktig ton.Man kan också skapa sin sin personliga prägel genom olika infärgningar. Vanligt är att när man omslipat sitt trägolv påför en sidenmatt lack.

Nåtning.

Tycker man inte om springor och glipor som ofta finns i gamla furugolv kan man utföra nåtning innan färdigslipning och lackning. Med nåtning menas att man fyller springor och glipor med golvfog. Golvfog för ändamålet finns även i olika färger. Furugolv kan man även behandla på andra olika sätt bla lut, såpa,olja men dessa metoder kräver återkommande underhåll.

Lack.

Ett lackat trägolv får ett bra slitageskydd och är så gott som underhållsfritt.Golvlack man använder sig av idag är vattenbaserade och är mer miljövänliga.Golvlack påförs normalt i tre skikt och ska torka i mellan varje skikt.Golvlack finns som högblank till mattare nyanser.

Lut.

Lut använder man sig av på furu eller grangolv.Lutbehandlingen ger trägolvet en ljusare nyans och kombineras med olja eller såpa.Produkter finns även med vit pigmententering.

Såpa.

Såpbehandlat trägolv är en gammal traditionell metod.Att såpskura sitt trägolv ger ett ljusare utseende.Golvet får ett naturligt levande utseende och blir vackrare med tiden.Miljövänligare kan det inte bli.

Behöver du hjälp med denna tjänst? Välkommen att kontakta oss.

Vackra furugolv med golvläggare i Stockholm       

 

 

 

 

 

Rulla till toppen